پروندهی ثبت پتنت به شمارهی ۲۰,۱۹۰,۱۳۱,۳۵۶ در ایالات متحده، نوعی «پیکسل هیبرید متوالی» را توصیف میکند که زیرپیکسلهای OLED و نقطه-کوانتومی (QD) بههمراه چندین کاتد و لایهی انتقالی مختلف دارد. نقطههای کوانتومی، ذرات فوتولومینسانس هستند که برای تولید رنگهای زندهتر و درخشانتر در یک نمایشگر TFT با نور پسزمینهی الایدی (LED-backlit) استفاده میشوند. رنگهایی که این نمایشگرها تولید میکنند، بستگی به اندازهی آنها دارد. این فناوری در تلویزیونهای کیو الایدی (QLED) فعلی بهجای اینکه برای درخشانتر کردن هرکدام از پیکسلها استفاده بشود، تنها برای تقویت نور پسزمینه کاربرد دارند.
با استفاده از این فناوری، از نظر تئوری میتوان ضمن سادهتر کردن فرایند تولید، نمایشگرهایی بسیار نازکتر از نمایشگرهای کیو الادیدی ساخت. نمایشگرهای نقطه کوانتومی واقعی نیز از تراکم پیکسل حداکثر ۱۰۰۰ ppi برخوردار هستند؛ این میزان، چندین برابر تراکمی است که برای قلمداد شدن یک نمایشگر بهعنوان نمایشگری «با کیفیت شبکیه» لازم است. همچنین این تراکم پیکسلی بالا موجب میشود که در زمان استفاده از نمایشگرهای هیبریدی اپل، زمان واکنش فناوری OLED افزایش یابد.
اپل در آخرین اطلاعیهی خود میگوید اگرچه OLED بهتنهایی مزیتهایی مانند واکنش سریع و بهرهوری انرژی به همراه دارد، ولی الایدیهای نقطه کوانتومی (QD-LEDs) از ظرفیت بهرهوری بسیار بیشتری برخوردار هستند.
آخرین پتنت اپل در این خصوص، ابتدا در دسامبر ۲۰۱۸ ارائه و مخترعان آن که همگی در کالیفرنیا اقامت داشتند، معرفی شدند. شاید مهمترین شخص درمیان آنها، جاناتان استیکل (Jonathan Steckel) باشد؛ وی پیش از آنکه در سال ۲۰۱۴ تحت عنوان «دانشمند برتر در حوزهی توسعهی فناوری نمایشگرهای نوظهور» به اپل بپیوندد، بهعنوان مسئول پروژههای مربوطبه نقاط کوانتومی در شرکت QD Vision مشغول به کار بود. او در سال ۲۰۱۹ سمت خود را ترک کرد تا به گرینوبل، شهری در فرانسه برود و بر پروژهی «مهندسی نمایشگر و فناوری هستهی دوربین» نظارت کند.
نسخهای قدیمی از این اپلیکیشن در اوت ۲۰۱۷ منتشر شد. همچنین، اپل چندین پتنت دیگر را نیز دررابطه با نقاط کوانتومی به ثبت رسانده است که شامل مفاهیمی مانند کنترل شاتر MEMS و تاریک شدن نور پسزمینه میشود. نمایشگرها، پردازندههای اصلی و تراشههای بیسیم معمولا پرمصرفترین اجزای یک گوشی همراه هستند؛ کاهش مصرف انرژی این قطعات برای اپل که میخواهد حضوری قدرتمندتر در بازار دستگاههای پوشیدنی داشته باشد، از ارزشی حیاتی برخوردار است.
گفته میشود اپل علاوهبر ساعتهای خود، در حال ساختن هدستهای واقعیت افزودهای است که تا سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهند شد. نسل اول این سختافزارها برای انجام بیشتر کارهای پردازشی خود باید به یک آیفون متصل بشوند؛ همچنین به احتمال زیاد به عینکهایی با کارایی بالاتر نیاز خواهند داشت که عمر باتریهای آنها حداقل به یک روز برسد.
یکی دیگر از فناوریهایی که امید میرود بهزودی در نمایشگرها بهکار گرفته شود، فناوری میکرو الایدی (micro-LED) است. گزارشهایی به گوش میرسد مبنی بر اینکه شرکت فناوری فاکسکان (Foxconn) در حال تلاش برای تأمین سفارشهای اپل برای آیفونهای آینده است. پنلهای میکرو الایدی از نور پسزمینهی ویژهای بهره میبرند که خاص خودشان است و کارایی دستگاه را بالاتر میبرند. مزیت دیگر آن نسبتبه نمایشگرهای OLED عبارت است از تولید تصاویر درخشانتر و احتمال کمتر بروز خرابی. با این همه، تولید انبوه آنها هنوز مقرونبهصرفه نیست و باید زمان بیشتری را منتظر ماند.
ورود به سایت