• نسل بعدی رم های سامسونگ سرعت گوشی‌‌های هوشمند را بالا خواهد برد

    وبینوکس - نسل جدید رم‌های ساخت سامسونگ سرعت گوشی‌ هوشمند را به‌میزان درخور توجهی بالا خواهمد برد اما گلکسی نوت ۱۰ به این نوع رم مجهز نخواهد بود.

    سامسونگ روز پنج‌شنبه هفته‌ی قبل طی خبری اعلام کرد که به مورد مهمی در ارتباط با آینده‌ی گوشی‌های هوشمند دست یافته است. این خبر، شروع تولید انبوه اولین تراشه‌‌ی ۱۲ گیگابایتی DRAM موبایلی از نوع LPDDR5 بود؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت که به‌زودی این نوع رم‌ها در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد. البته اگر امیدوار شده‌اید که گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ نیز به رم جدید مجهز باشد، بهتر است همین حالا این موضوع را فراموش کنید زیرا نسل بعدی پرچم‌دار سری نوت غول‌ فناوری کره‌ای که در ماه آینده معرفی خواهد شد، به رم جدید این شرکت مجهز نشده است.

    سامسونگ در کنفرانس مطبوعاتی خود توضیح داده که تراشه‌ی LPDDR5 از فناوری ۱۰ نانومتری بهره می‌برد که نرخ انتقال داده در آن دوبرابر بوده و درعین‌ حال مصرف انرژی آن نیز کم‌تر است. به‌گفته‌ی سامسونگ این نوع رم‌ها برای استفاده از قابلیت‌هایی مثل فناوری 5G و ویژگی‌های هوش‌مصنوعی بهینه‌سازی شده است زیرا با توجه به روندی که در پیشرفت گوشی‌های هوشمند مشاهده می‌شود، انتظار می‌رود در آینده‌ی نزدیک گوشی‌های بیشتری با فناوری 5G و نیز قابلیت‌های هوش مصنوعی به بازار عرضه شوند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تراشه‌ی جدید سامسونگ، سرعت بالا در انتقال داده‌ها است. رم‌های جدید این شرکت می‌توانند ۵۵۰۰ مگابایت داده را در هر ثانیه انتقال دهند که نسبت به نسل فعلی رم‌های LPDDR4X حدود ۱.۳ برابر بیشتر است. برای مقایسه باید اشاره کنیم که سرعت انتقال داده در رم‌های LPDDR4X معادل ۴۲۶۶ مگابایت در هر ثانیه است که سامسونگ از این نوع رم در تولید مدل 5G گوشی‌ هوشمند گلکسی اس ۱۰ خود استفاده کرده است. علاوه‌براین رم به‌کارگرفته‌شده در گلکسی اس ۱۰ پلاس از نوع LPDDR4 بوده که با فناوری ۲۰ نانومتری تولید شده است. البته سرعت رم‌های LPDDR4 نسبت به نسل قبلی خود یعنی LPDDR3 (با سرعت انتقال ۲۱۳۳ مگابایت در ثانیه) دوبرابر بود و در نتیجه سرعت نسل جدید رم‌های سامسونگ نسبت به نسل قبل کم‌تر افزایش یافته اما همین مقدار افزایش سرعت نیز درخور توجه است.

    سامسونگ با بهره گرفتن از این فرایند جدید، تعداد هشت تراشه‌ی ۱۲ گیگابایتی LPDDR5 را ترکیب کرده است تا نهایتا یک پکیج ۱‍۲ گیگابایتی جامع در دسترس داشته باشد که از آن در تولید دستگاهای موبایلی استفاده خواهد شد. سامسونگ برای تولید رم‌های ۱۲ گیگابایتی فعلی LPDDR4X نیز تعداد ۶ تراشه‌ی ۱۶ گیگابایتی را درکنار یکدیگر قرار داده است. 

    این یعنی گوشی‌های آینده از نظر فنی می‌توانند تا ۴۴ گیگابایت داده را در هر ثانیه انتقال دهند. همچنین تراشه‌ی جدید سامسونگ نسبت به نسل قبلی خود ۳۰ درصد انرژی کم‌تری مصرف می‌کند. سامسونگ در این رابطه می‌گوید:

    بهره‌گیری از یک طراحی مدار جدید و سرعت کلاک بهبودیافته، امکان مصرف کم‌تری انرژی و عملکرد پایدار را حتی در مواقعی که عملیات‌هایی با سرعت بالا درحال انجام باشند، فراهم کرده است.

    انتظار برای گلکسی اس ۱۱

    شاید اینطور به‌نظر برسد که DRAM جدید سامسونگ برای گوشی‌ هوشمند مورد انتظار گلکسی نوت ۱۰ سفارشی‌سازی شده است؛ زیرا امکان استفاده از شبکه‌ی 5G و قابلیت‌های هوش‌مصنوعی را در دسترس قرار می‌دهد. در واقع گوشی‌های هوشمند رده‌بالا‌ی آینده، با استفاده از دو ویژگی‌ یادشده می‌توانند نهایت بهره را از ظرفیت‌های رم‌های جدید ۱۲ گیگابایتی سامسونگ ببرند. متخصصان در شرکت سامسونگ درحال توسعه‌ی یک تراشه‌ی ۱۶ گیگابایتی LPDDR5 نیز هستند که استفاده از آن در یک گوشی‌ همراه، ایده‌ای خارق‌العاده به‌نظر می‌رسد.

     

    رم جدید سامسونگ

    شاید اعلام خبر تولید انبوه رم‌های جدید سامسونگ، آن‌ هم درست قبل از معرفی رسمی گوشی هوشمند گلکسی نوت ۱۰ باعث شده به‌ این موضوع فکر کنید که شرکت یادشده قصد دارد از رم‌های جدید در نوت ۱۰ استفاده کند. این خبر تأیید شده که سامسونگ از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ یا ۸۵۵ پلاس در گلکسی نوت ۱۰ بهره خواهد برد و هیچ‌یک از دو تراشه‌ی پردازشی مذکور از رم‌های LPDDR5 پشتیبانی نمی‌کنند. البته هنوز مشخص نیست که آیا تراشه‌ی اکسینوس ۹۸۲۵ سامسونگ از این رم‌های جدید پشتیبانی خواهد کرد یا خیر. اینکه سامسونگ دو مدل از گوشی نوت ۱۰ را با قدرت عملکرد متفاوت تولید کند، قطعا غیرمنطقی به‌نظر می‌رسد؛ زیرا شرکت کره‌ای همواره مدل بین‌المللی و مدل مخصوص آمریکا گوشی‌های هوشمند خود را با عملکردی تقریبا یکسان تولید کرده است. درهرحال باتوجه به اخبار و اطلاعاتی که تاکنون در دسترس داریم، سامسونگ به احتمال زیاد از رم LPDDR4X در گوشی‌های سری گلکسی نوت ۱۰ استفاده خواهد کرد. این همان تراشه‌ای است که در تولید مدل 5G گلکسی اس ۱۰ نیز استفاده شده است.

    اما می‌توان با اطمینان زیاد اعلام کرد که سامسونگ در تولید گلکسی اس ۱۱ که سال آینده معرفی خواهد شد، از نسل جدید رم‌های خود بهره ببرد. شایعاتی که تاکنون منتشر شده، به این موضوع اشاره دارند که تراشه‌ی پردازشی اسنپدراگون ۸۶۵ از رم‌های LPDDR5 و شبکه‌های 5G پشتیبانی خواهند کرد. به‌نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۰ چه از نظر سخت‌افزاری چه از نظر فناوری‌های مرتبط با شبکه، دستاوردهای زیادی در حوزه‌ی 5G خواهیم داشت. بنابراین اگر امید دارید که سریع‌ترین گوشی‌هوشمند اندرویدی ممکن طی چند ماه آینده معرفی شود، احتمالا باید این فکر را از سر بیرون کنید.

    نظرات ارسال شده ارسال نظر جدید
    برای تبادل نظر، می بایست در سایت وارد شوید

    ورود به سایت
تماس سبد خرید بالا