کوالکام بهصورت سالانه مراسمی ویژه را در هاوایی بهمنظور پردهبرداری از جدیدترین دستاوردهایش در حوزهی تراشههای موبایلی برگزار میکند. این مراسم که از آن با اجلاس فناوریمحور اسنپدراگون کوالکام (Qualcomm Snapdragon Tech Summit) یاد میشود، روز گذشته بالاخره برگزار شد و در آن شاهد رونمایی تراشههایی جدید برای موبایلها بودیم.
کوالکام در جریان برگزاری اجلاس امسال، از دو تراشهی جدید بهصورت اولیه پردهبرداری کرد. کوالکام بهطور معمول در جریان برگزاری اجلاس اسنپدراگون، مشخصات اولیهی تراشههای جدیدی را منتشر میکند که قرار است در سال آیندهی میلادی در بسیاری از گوشیهای هوشمند مجهز به سیستمعامل اندروید از آنها استفاده شود.
دو تراشهی معرفیشده در اجلاس کوالکام، اسنپدراگون ۸۶۵ (Qualcomm Snapdragon 865) و اسنپدراگون ۷۶۵ هستند؛ اسنپدراگون ۸۶۵ درواقع تراشهی پرچمدار جدید کوالکام است که در گوشیهای هوشمند پرچمدار مورداستفاده قرار خواهد گرفت؛ اسنپدراگون ۷۶۵ پایینردهتر از ۸۶۵ است و در دستهی تراشههای میانرده جای میگیرد. کوالکام در هر دو تراشهی جدیدش تمرکزی ویژه روی نسل پنجم شبکههای ارتباطی (5G) و همچنین قابلیتهای هوش مصنوعی (AI) دارد.
هوش مصنوعی طی سالهای اخیر به بخشی جدانشدنی و بسیار مهم در اکوسیستم تراشههای موبایلی کوالکام تبدیل شده و در تراشههای جدید، قدرتمندتر از قبل است؛ از طرفی فناوری 5G را داریم که فناوری نوپایی بهشمار میآید و شمار زیادی از شرکتها در پی اضافه کردن پشتیبانی از آن به محصولاتشان هستند. حال که شبکههای 5G در برخی از کشورها راهاندازی شده است، نیاز به گوشیهای مجهز به این فناوری، بیشازپیش حس میشود.
در اطلاعیهی کوالکام آمده است:
تراشهی پرچمدار اسنپدراگون ۸۶۵ که از مودم 5G مجزای اسنپدراگون ایکس ۵۵ (Snapdragon X55) استفاده میکند، پیشرفتهترین پلتفرم 5G دنیا بهشمار میآید؛ این تراشه نحوهی اتصالات و همچنین عملکرد پردازشی را بهشکلی بیهمتا برای نسل بعدی گوشیهای هوشمند پرچمدار ارائه میدهد. اسنپدراگون ۷۶۵ / ۷۶۵ جی از مودم 5G مجتمع بهرهمند است و ضمن پشتیبانی از پردازشهای پیشرفتهی هوش مصنوعی، از برخی قابلیتهای فناوری Snapdragon Elite Gaming که بهطور ویژه روی حوزهی بازی تمرکز دارد هم پشتیبانی میکند.
همانطور که در اطلاعیهی بالا قابلمشاهده است، تراشهی میانردهی اسنپدراگون ۷۶۵ برخلاف مدل پرچمدار از مودم 5G مجتمع بهره میگیرد؛ اسنپدراگون ۸۶۵ از مودم مستقل X55 استفاده میکند. اتخاذ این تصمیم بهطور تلویحی نشان میدهد که احتمالا قرار نیست در سال آیندهی میلادی شاهد عرضهی سریع گوشیهای هوشمند مجهز به 5G باشیم. شکی نداریم که در سال ۲۰۲۰ شاهد گوشیهای 5G متعددی خواهیم بود، بااینحال هنوز هم شمار زیادی از سازندگان گوشیهای هوشمند ترجیح میدهند در سال ۲۰۲۰ به عرضهی گوشیهای غیر 5G روی بیاورند؛ چرا که کاربران همچنان به تهیهی این محصولات علاقه نشان میدهند. این موضوع بهخصوص در کشورهایی که هنوز در آنها اپراتورهای مخابراتی بهطور کامل فناوری 5G را راهاندازی نکردهاند، صدق میکند.
در حال حاضر جزئیات زیادی از تراشههای جدید کوالکام نمیدانیم و همانطور که در ابتدا گفتیم، این شرکت بهصورت اولیه از آنها پردهبرداری کرده است. اجلاس ویژهی کوالکام در هاوایی بهمدت چند روز ادامه دارد؛ بنابراین طی روزهای آینده شاهد انتشار جزئیاتی بیشتر در رابطه با این تراشهها خواهیم بود. همچنین احتمال میرود شماری از نخستین دستگاههای 5G مجهز به تراشههای کوالکام نیز در اجلاس هاوایی در معرض دید قرار گیرند. با اینهمه شرکتهای گوشیساز ترجیح میدهند در جریان برگزاری نمایشگاههای CES و MWC سال ۲۰۲۰ که برگزاری آنها بهترتیب برای اوایل ژانویه و اواخر فوریه تعیین شده است، به رونمایی محصولات 5G بپردازند.
کوالکام در روز اول اجلاس اسنپدراگون تنها به معرفی تراشههای جدیدش بسنده نکرد؛ در این مراسم شاهد معرفی فناوری جدیدی در حوزهی اسکن اثر انگشت با نام Sonic Max بودیم. در این فناوری، سطح تعاملی انگشت کاربر با حسگر، گستردهتر از قبل شده است؛ ناگفته نماند این فناوری مخصوص حسگرهای اثر انگشتی است که در زیر نمایشگر جای گرفتهاند. براساس ادعای کوالکام، بهلطف فناوری سونیک مکس، سطح تعاملی انگشت کاربر با حسگر بهمیزان ۱۷ برابر افزایش مییابد که رقمی درخورتوجه است.
ورود به سایت