معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، با انتقاد از اظهارات مطرح شده در مورد فیلترینگ اینستاگرام گفت: با این اقدام تصمیمگیران فیلترینگ در کشور، تقریبا هیچ ایرانی نیست که تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلترشکن نصب نکرده باشد و به عبارتی تقریبا تمام کاربران ایرانی فضای مجازی یک فیلترشکن هم دارند.
محمدمهدی تندگویان با بیان اینکه فیلترینگ در کشور، بارها در مورد شبکههای اجتماعی از جمله توئیتر تا تلگرام اعمال شده و در حال حاضر نیز به اینستاگرام رسیده است، افزود: در مورد فضای مجازی هم «شورای فضای مجازی» و هم نهادهای نظارتی مثل پلیس فتا و ... تشکیل شده است. سوال اساسی ما این است که اگر این همه نهاد برای کنترل داریم، می توانیم با افرادی که ممکن است در فضای مجازی مرتکب تخلف شوند برخورد کنیم و قوانین هم به قدر کافی وجود دارد، پس چرا باید یک بستر را فیلتر کنیم؟
به گزارش وبینوکس از ایسنا، وی با اشاره به اینکه در شبکههای مجای مانند اینستاگرام و توئیتر و ... ممکن است تنها تعدادی از افراد استفادههای غیر مجاز و غیراخلاقی کنند، اظهار کرد: این همه قانون و شورا در کشور مشغول فعالیت هستند و میتوانند با متخلفان برخورد کنند، پس چرا باید یک بستر را فیلتر کنیم؟ این یک سوال اساسی است که چرا این اتفاق در حال رخ دادن است و این نهادها چه مسئولیتی دارند؟ اگر کاری نمیکنند، این نهادها را جمع کنیم و به جای آنها یک موسسه فیلترینگ باز کنیم و هر اتفاقی که افتاد به سرعت شبکههای مجازی را فیلتر کنیم.
معاون امور جوانان با بیان اینکه این دست اقدامات به مثابه راه حل نیست، تصریح کرد: این همه قانون در کشور مصوب شده و شورا و نهاد درست کردیم تا با متخلفان در جامعه برخورد شود، نه اینکه تر و خشک را با هم بسوزانیم.
تندگویان ادامه داد: اینستاگرام، توئیتر و فیس بوک و ... در عرض یکی دوماه شکل نگرفتهاند و طی سالها تشکیل شدهاند. سوال ما این است که در کشور و در طول همه این سالها چه قدر برای آموزش و فرهنگ سازی در مورد به کارگیری درست از آنها وقت گذاشتهایم؟ این کار یعنی بستری را که طی چندین سال شکل گرفته و به مرور هم رشد و تکامل یافته و تعداد کاربرانش افزوده شده و به چندین میلیون نفر در فضایی مانند اینستاگرام رسیده را یکباره فیلتر کنیم. میتوانستیم تمام این مدت را صرف آگاهی، اطلاع رسانی، استفاده درست و ساماندهی مناسب و ... از هر فضایی استفاده کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: میتوانیم از بسترهای مناسبی که در فضای مجازی توسط کشورهای دیگر درست شده، خیلی خوب استفاده کنیم، اما چون آموزش نمیدهیم و به موقع با متختلفان برخورد نمیکنیم، حالا که این فضا فراگیر شده و اعضای زیادی پیدا کرده است، آن را فیلتر میکنیم. آسیبهای اجتماعی این کار خیلی بیشتر از پیشگیری و ساماندهی آنها است.
تندگویان افزود: با فیلترینگ فقط تعداد کاربران استفاده از فیلتر شکن را افزایش میدهیم. افرادی بودند که از تلگرام در جهت کسب و کار استفاده میکردند که آنها الان هم در حال استفاده از تلگرام هستند اما با فیلترشکن به این فضا وارد میشوند؛ بعضی هم بخشی از کارشان را به شبکه اینستاگرام منتقل کردند. بحث ما استفاده کنندگان درست از این فضا است اما با اظهارات اخیر در مورد فیلتر این فضا، آنها باز هم مجبور به استفاده از فیلترشکن میشوند.
وی با اشاره به اینکه این روش نه روش درستی است، نه مدیریت دارد و نه کار حساب شدهای است، تصریح کرد: اتفاقی که افتاده این است که تقریبا هیچ ایرانی نیست که تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلتر شکن نصب نکرده باشد. این کاری است که تصمیمگیران فیلترینگ انجام دادهاند. این افراد تنها کاری که کردهاند این است که تقریبا تمام کاربران ایرانی فضای مجازی یک فیلتر شکن هم دارند. آسیب این کار خیلی بیشتر از وقتی است که این فیلتر شکنها نبود و از این فضا استفاده میشد.
ورود به سایت